Fraslab 2

Fraslab 2

FRASLAB

theater

Over

geen online korting

Frascati zet aanstormend talent in de etalage.. Elke avond een triple bill met twee Fraslab-presentaties, plus een korte voorstelling van aanstormend talent uit binnen- en buitenland. Fraslab 1 en 2 zijn Nederlandstalig en Fraslab 3 en 4 zijn Engelstalig. lees meer

Frascati Producties / Sanne Nouws - Victoria
Sanne Nouws (1986) studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding (AHK) met Naked, een voorstelling op locatie. Het was een groots opgezette, moderne Odyssee van een zelfverkozen buitenstaander aan de rand van de stad. Na haar afstuderen debuteerde Sanne bij theater Artemis: Goed Kwaad reist in een speciale trailer door Brabant en daarbuiten. In 2012 nam ze deel aan het zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival en vervolgens aan het traject van Atelier Oerol / Over het IJ. 

Bij Fraslab maakt ze Victoria, geïnspireerd door Een Droomspel van August Strindberg. Victoria is een stuk vol tragische strevers. Hartstochtelijk verlangen zij naar precies dat wat ze niet hebben. 
Er is een man met een visnet en een vrouw die op haar verloofde wacht. En Victoria schittert in afwezigheid. Wie verwachtingen heeft, zou vanavond wel eens teleurgesteld kunnen worden. 
spel Marijn Brussaard en Nina Fokker dramaturgie Thomas Lamers vormgeving Sarah Nixon
 
Frascati Producties / Marvin Beekhuijzen + Sarah Tulp - Lab `14 
Meet me at the empty temple
 
Ook al vereren mensen vandaag in het westen nauwelijks echte goden,
je kunt wel iets of iemand vereren en als afgod koesteren:
je kind, je partner, geld, seksualiteit, kennis, morele prestaties , een sport of voedsel.
De filosoof A.N. Whitehead heeft ooit eens gezegd
‘godsdienst is wat je doet met je eenzaamheid’
de echte god van leven
is waar onze gedachten vanzelf naar toe gaan als we alleen zijn
en er niets anders is om aan te denken.
Waarin zoek je vreugde en vrede als je eenzaam bent?
Dat is je god.    
 
In LAB `14 zijn hebzucht, vraatzucht en religie centraal komen te staan.
Een weerspiegeling van de opkomst van de dikke ikke.
De nieuwe mens die in een staat van decadentie verkeert.
Een staat van onmatigheid voor de onverzadigbare zucht naar meer, beter en duurder.
 
Een faillissement,
                               een nieuw afgodsbeeld,
                                                                        een veronderstelde neergang van een cultuur.
 
Marvin Beekhuijzen (1986) studeerde in de zomer 2014 af aan de Regieopleiding Maastricht met een eigenzinnige, multimediale ouverture op Shakespeares Richard III, waarbij de fenomenen Richard en Zwarte Gaten middels zinderende beelden aan elkaar gelijk werden gesteld. Sarah Tulp (1989)studeerde een jaar eerder aan dezelfde opleiding af met het muzikale en beeldende werk So far so long. Dit najaar ging het duo in residentie bij Work Space Brussels en na  Fraslab keren ze daar weer terug.
 
concept/regie Marvin Beekhuijzen, Sarah Tulp compositie Marco Mlynek, Marc Alberto spel Dylan Devonald Smith       

 

Daan van Bendegem - Who’s afraid of red, yellow and blue (geprogrammeerde voorstelling)
Een kunstgeschiedenis les op speed over de creatie, de vernieling en de restauratie van het wereldberoemde schilderij van Bernett Newman. spel en concept Daan van Bendegem                                                                                                    

Daan van Bendegem (1993) zit op dit moment in zijn afstudeerjaar aan de HKU Acteursopleiding te Utrecht. Hij maakte vorig jaar de solo’s Who’s afraid of Red, Yellow and Blue en de muzikale solo met band De allerbeste voorstelling ooit, hierna hoeft er nooit meer een voorstelling gemaakt te worden. Deze voorstelling werd geprogrammeerd in Theater Kikker voor het festival Kikker kiest, waarin de beste voorstellingen van vorig seizoen nog eens terugkomen. In de zomer van 2013 was hij Artist in Residence bij het Kroller Moller Museum waar hij in samenwerking met Annica Muller de zes uur durende performance  Smoking Trees maakte. Begin 2014 liep hij stage bij het NNT in de Oresteia onder regie van Gerardjan Rijnders. Op dit moment loop hij stage bij De Utrechtse spelen waar hij in Pheadra speelt in regie van Thibaud Delpeut.