Atlantis

vr 14 t/m za 22 december

Atlantis

Frascati Producties / La Isla Bonita

theater

Over

La Isla Bonita duikt met Atlantis in het diepe.

Vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin leggen hun onderwaterwereld bloot. Ze komen uit een waterige wereld, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. Het waterig denken dat de zeemeerminnen vanuit de onderwaterwereld mee hebben genomen, nodigt de toeschouwer uit na te denken over onze eigen manier van denken, aan land. Geen draaikolk van doemscenario's, oordelen, principes en verwijten maar een uitnodiging om samen te gaan zwemmen, beter te kijken en opnieuw te herinneren. Een uitnodiging tot nieuwsgierigheid. De zeemeerminnen nemen de toeschouwers mee naar hun wereld Atlantis, een verdronken eiland van afgestorven koraal diep in de zee. Terwijl hun schubben langzaam opdrogen in de theaterzaal, verlangen ze naar de vrije natuur, pure schoonheid en het eeuwige evenwicht tussen de elementen mens en de wereld. Hoe lang duurt het voor ze gaan stinken?

De performers van La Isla Bonita lieten zich tijdens het maakproces van Atlantis inspireren door het hydrofeminisme, een denkstroming die uitnodigt tot ´waterig denken´ en tot verbinding met problemen en fenomenen die anders ver weg lijken. Tijdens de themaweek van 18 t/m 21 dec verzorgt Simon(e) van Saarloos na afloop van elke voorstelling een ‘hydrofeministisch’ contextprogramma: nagesprekken met wisselende gasten waarin deze manier van denken verder wordt verkend. Met o.a. VU-onderzoeker Thomas Spijkerboer over de identificatie van verdronken vluchtelingen, liederen over hokjesdenken en chromosomen van Rikkert van Huisstede, blogger Xandra Koster over de betekenis van ‘validisme’ e.a.

de pers over La Lucha Libre:

Sterk, stoer en schaamteloos zijn ze, en ronduit hilarisch’ de Volkskrant

‘Actueel, grillig en onweerstaanbaar’ Theaterkrant

‘verwarrend, veelzijdig, verontrustend én geestig.’ NRC

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé eindregie Paul van der Laan kostuum Lisa Jonkers lichtontwerp & techniek Sjaak Zegwaard adviseurs Simon(e) van Saarloos, Peter van Meel trailer Ruben Labree foto Casper Koster i.s.m. Lisa Schamlé rots Fred Höppener 

 

         

Makers

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé die in 2015 afstudeerden aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht. Hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita (eindregie Jeroen De Man) werd een instant hit. Bij Frascati Producties maakten zij daarna (ism Over het IJ Festival, eindregie Davy Pieters, 2017) La Lucha Libre: een worstelshow die op aanstekelijke manier de clichés aankaartte over mannen, vrouwen en seks. Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend en associatief, maatschappijkritisch, maar ook verfrissend en grappig.

Pers

 
€15 / €11,50
Frascati 4 / 65 minuten
Tickets online €1 goedkoper
We Are Public

Op do 20 dec is de voorstelling opgenomen in het aanbod van We Are Public

Contextprogramma

Aansluitend op de voorstellng cureert Simon(e) van Saarloos 18 t/m 21 dec een verdiepend contextprogramma. Lees hier het volledige programma.

Première

Première op do 13 december 2018.

Atlantis is op tournee: